Jdi na obsah Jdi na menu
 


Někdo si jistě řekne, to je vtip? Není. Jak všichni ví, bíží se volby a tak se všechny politické strany snaží zlákat chudáky lidi na svou stranu. Za dnešek jsem viděla několik stánků ODS, ČSSD a jiné. U ODS rozdávají propisky, přívěsky na klíče a volné vstupenky do bazénu, u ČSSD bonbony a na Andělu stojí nafukovací hrad pro děti s nápisy ČSSD na všech stranách.

Ale také jsem dneska potkala komunistickou tramvaj. S Ondrou jsme do ní nastoupili na Chaplinově náměstí a chtěli se svézt až na Anděl. Na přivítání jsme dostali lízátka s třešněmi, bonbony, omalovánky, našívací záplaty a propagační letáčky, na jejichž předních stranách se stkví obličej kandiátů a na zadních stranách jsou užitečné recepty. A navíc nám samotná kandidátka Dagmar Gušlbauerová přinesla na ochutnávku vlastnoručně upečené cukrovinky. Tramvaj byla polepena plakáty kandidátů a uvnitř hrála jakási žena na harmoniku. Celem to jinak nudnou jízdu rozveselilo.
Všechno jim vycházelo hladce, nabírali pasažéry a vnucovali jim svoji stranu, než se nám tramvaj zničehonic zastavila před Smíchovským nádražím. Prostě zastavila a nechtěla jet. A nikdo nevěděl co s tím. Řidič musel volat dispečery, kteří nám přijeli na pomoc a nakonec nás musela jiná tramvaj dotlačit do smyčky na Smícháčí, abychom nepřekáželi.
Naše tramvaj tam stála asi 20 minut a zablokovala za sebou další tři tramvaje. Myslím, že chudáci komunisti víc ztratili, než získali, protože všichni lidé z těch tramvají se na nás šklebili jak pospíchali kolem. Docela mi těch kandidátů bylo líto. Ale zážitek to byl k nezaplacení:)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář