Jdi na obsah Jdi na menu
 


Méďa Béďa 3D

8. 3. 2011

ObrazekJelikož jsme měli zdarma lístky do kina na 3D film, které platily jen do konce března, vyrazili jsme si s Ondrou do Slovanského domu na Méďu Béďu. Já ho osobně nemám moc ráda, ale musím říct, že film to byl bezvadný. V sále jsme sice byli jen tři - já, Ondra a ještě jeden muž, ale smáli jsme se tak, jako kdyby byl plný :) Škoda jen, že byl film dabovaný, protože v originále Bubu mluví Justin Timberlake a Béďu Dan Aykroyd (ten z Lovci duchů). Na tomhle animáku je zajímavé, že kombinuje reálný svět s reálnými lidmi s animovanými postavami. Najdeme tu známou herečku Annu Faris, která hraje dokumentaristku a do které se zamiluje správce Smith v podání Toma Cavanagh (u nás asi dost neznámý herec, ale filmů už má na svém kontě dost a je to docela hezoun ;-)

Teď už ale k samotnému filmu. Méďu Béďu jistě všichni znají a tak nemusím Obrazekpřipomínat, že ze všeho nejvíce miluje piknikové koše. I v tomhle filmu se ze začátku všechno točí kolem nich. Béďa vymýšlí nové a nové vynálezy, jak koše snadno a rychle získat. Bubu mu se vším pomáhá, i když nutno říct že často dost neochotně, protože je to malý chytrý medvěd, který ví že z toho vzejdou jen problémy. A ty na sebe nenechají dlouho čekat. Starosta města chce Jellystoneský (čti Želéstonský) park zavřít a těžit z něj dřevo, aby zaplatil své dluhy. Jediné co park může zachránit je zvýšení jeho příjmů a tak se Smith spolu s půvabnou dokumentaristkou rozhodnou uspořádat oslavu na výročí 100 let parku. Rozvěsí plakáty a pozvou spousty lidí, kterým pak chtějí prodat roční permanentky a zvýšit tak zisk. Jenže do oslavy se připlete Méďa Béďa se svým aprádním vystoupením na vodních lyžích, které pak ale skončí fiaskem, když se mu omylem podaří zapálit ostrůvek s rachejtlemi a ty začnou vystřelovat přímo mezi návštěvníky.

ObrazekJeště ke všemu je správce Smith převelen do jiného parku a nový správce pomáhá starostovi ve zničení Jellystonu. Béďa je jediný kdo může parku nějak pomoct. Naštěstí půvabná dokumentaristka zachytila na záznam Bubovu kamarádku želvu a zjistila, že je to druh, který se považuje už přes sto let za vyhynulý - želva žabohubá. Kdyby se to prokázalo, Park by byl chráněný a nikdo by ho nemohl zničit. A tak se vydávají na hon za želvou, kterou chce starosta zabít, aby mu už nic nestálo v cestě za penězi a mocí. Díky skvělému Béďovu vynálezu želvu Obrazekzachrání, ale musí ještě přežít šílenou plavbu peřejemi a ukázat světu, že starosta je zlý člověk a tak zachránit Jellystone. Nakonec všechno dobře dopadne, dokonce správce Smith si najde konečně svou životní lásku, půvabnou dokumentaristku, která je stejně jako on blázen do přírody.  

Takže pohádka pěkná a i se hodně zasmějete a schválně jestli uhádnete, kdo je mojí nejoblíbenější postavou z tohoto filmu? ;-)

Obrazek

Na závěr, obrázek vzácné želvy žabohubé

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kolorosova

(bára, 9. 12. 2014 22:01)

Mam. Tu. Pohádku ráda
!.

kolorosova

(bára, 9. 12. 2014 21:59)

Bára. Kolorosová. Mamtu. Pohádku. Ráda. !